Remember your Wings, IV. Marie Louise Amaruq

Marie Louise Amaruq, Autonoom en autodidact kunstenaar exposeert tijdens het congres haar grote indrukwekkende kunstwerk: Remember your Wings, IV

"Het kunstenaarschap en het creeëren is voor mij, ondanks de innerlijke drijfveer, nog steeds geen vanzelfsprekendheid. Dit is de nog steeds geldende invloed van mijn dader. Geloven in de mogelijkheid van een leven met ruimte voor wie ik ben en daarin te kunnen en te mogen groeien, dat blijft tot nu toe nog een hel(s)e klus. De noodzaak om werken als dit te maken spreekt uit de titel: Het creatieproces én het werk zelf, herinneren mij eraan dat ik mijn innerlijke vleugels heb én ze mag gebruiken om een weg te vinden naar leven in vrijheid; een leven zonder bepaald te worden door mijn trauma’s. Werken met echte vleugels van echte vogels en hen een tweede leven geven, helpt mij daarbij."

Recent geexposeerd tijdens de tentoonstelling “Kracht uit Geweld”

23/11/2015 – 6/1/2016 Gemeentehuis Vriezenveen

11/1/2016 – 29/2/2016 Het Punt Vroomshoop

 

Film in de pauze: zedenrechercheur met een verleden

Het boek van Thérèse Evers 'de som der delen' de ontmaskering van een zedenrechercheur

Sander de Kramer wandelt met Thérèse Evers. Zij is zedenrechercheur/docent zeden bij de politie als ze besluit een boek te schrijven over haar eigen verleden van seksueel misbruik en daarmee stem te geven aan overlevers van geweld die hun ervaringen inzetten in betekenisvol werk. Ze vertelt hoe seksueel misbruik ingrijpt op de ziel van de mens en welke gevolgen het geweld voor haar leven heeft gehad. Worstelend door de geschiedenis van trauma en beseffend welke eigenschappen ze daardoor noodgedwongen heeft moeten ontwikkelen, ontdekt ze wat haar kracht geeft en wat gemaakt heeft dat ze goed is geworden in haar werk. 

Muziek: een interactieve afsluiting met Dieke de Jong

Dieke de Jong gitarist en coach tijdens een optreden

Muziek als interactieve afsluiting van de dag heeft de bedoeling terug te spelen wat deelnemers aan het congres gedurende de dag hebben beleefd, verbinding te scheppen door te zingen, een plek te geven aan emoties door middel van een interactieve performance met muziek en tekst. Dieke de Jong heeft ervaren dat het zijn in het hier en nu en de acceptatie daarvan, een belangrijke factor in een helingsproces.

Muziek maken gebeurt altijd in het nu. Als de instrumenten zwijgen, dan stopt de muziek. Improviseren is een krachtig onderdeel van musiceren. Er wordt nu verklaart wat er Nu is. Het terugspelen van de realiteit geeft herkenning en verbinding.  Kortom: terugkijken, zingen, plezier hebben en genieten