• Prof. dr. Jim van Os, Psychiater, Hoogleraar Psychiatrie en Epidemiologie Universiteit van Maastricht

  Prof. dr. Jim van Os is hoogleraar psychiatrie en epidemiologie en hoofd van de afdeling psychiatrie en psychologie van de Universiteit van Maastricht/ MUMC. Hij is visiting professor aan het Instituut voor Psychiatrie in Londen en lid van de Koninklijke Akademie voor Wetenschappen (KNAW). Hij is lid van de redactie van talloze (inter) nationale wetenschappelijk tijdschriften. Hij leidt ook het Centrum voor contextuele neurowetenschappen aan Maastricht UMC.

 • Dr. Erik de Soir, Klinisch Psycholoog, Psychotherapeut, Cognitief Gedragstherapeut psychotraumatoloog

  Dr. Erik de Soir is doctor in de psychologie en doctor in de Sociale en Militaire Wetenschappen. Als psychotherapeut , cognitief gedragstherapeut specialiseerde hij zich in de opvang en begeleiding bij acute en vroegkinderlijke chronische traumatisering. Hij ontwikkelde hiervoor een behandelmodel waarin hij de fasengerichte behandeling combineert met inzichten uit de Traditionele Chinese Geneeskunde en de Boeddhistische psychologie. Hij is een veelgevraagd spreker en gastdocent en heeft een verscheidenheid aan publicaties op zijn naam staan.

 • Prof. dr. Eric Vermetten, Psychiater, psychotherapeut, kol_arts, bijzonder hoogleraar Medische biologie en psychiatrische aspecten van trauma, Universiteit van Leiden

  Prof dr. Eric Vermetten is psychiater, werkzaam bij Defensie, Arq en Leiden UMC. Hij is zorgverlener, wetenschapper en militair. Hij schreef met Ruth Lanius en Clair Pain het boek The impact of Early Life Trauma on Health and Disease; the Hidden Epidemic. In zijn onderzoek richt hij zich op de medische psychotraumatologie, in bijzonder de impact van trauma op lichaam en geest, ziekte en gezondheid. Daarnaast manieren om gezondheidswinst te realiseren door participatie en informatie.

 • Dr. Thijs de Wolf, Psycholoog, psychotherapeut, psychoanalyticus

  Dr. Thijs de Wolf is psycholoog, psychotherapeut en psychoanalyticus. Klinisch Psycholoog, Psychotherapeut en Psychoanalyticus. Voormalig bestuurder van het Nederlands Psychoanalytisch Instituut en hoofdopleider psychotherapie te Amsterdam. Opleider bij verschillende psychoanalytische verenigingen. Aktief als opleider in voormalig oost europa. Hij heeft talloze publicaties op zijn naam staan en was lid van de redactie van diverse wetenschappelijke tijdschriften.

 • Dr. Anton Hafkenscheid, Klinisch psycholoog, psychotherapeut

  Dr. Anton Hafkenscheid is klinisch psycholoog, psychotherapeut, Cognitief Gedragstherapeut, werkzaam bij het Sinai Centrum en gespecialiseerd in traumabehandeling. Hij heeft een scala aan wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan waarvoor hij in 2013 de eerste Wim Trijsburgprijs van de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie ontving. Hij is docent bij de RINO, de Radbout Universiteit Nijmegen en de Katholieke Universiteit Leuven. Supervisor en docent VCGt.

 • Drs. Kees Blase, Medisch fysicus, neurobioloog en andragoloog.

  Drs. Kees Blase is oprichter van het Landelijk Centrum Stressmanagement en weet daarin een brug te slaan tussen nieuwe
  wetenschappelijke methoden en klinische praktijk. Tevens is hij grondlegger van hartritme biofeedback in Nederland en verzorgt vanaf 2000 opleidingen en congressen op het gebied van hartritme biofeedback, CGT - EMDR en affectregulatie.

 • Drs. Leony Coppens, klinich psycholoog, orthopedagoog

  Drs. Leony Coppens is orthopedagoog, klinisch psycholoog, supervisor VGCt, EMDR-practicioner en psychotraumatherapeut NTvP. In 2012 vertaalde en bewerkte zij de training ‘Zorgen voor getraumatiseerde kinderen: een training voor opvoeders’ uit het Amerikaans. In 2016 publiceerde zij ‘Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen. Een praktisch handboek voor het basisonderwijs.’ Leony geeft trainingen en supervisie aan professionals binnen de GGZ, jeugdzorg en het onderwijs.

 • Dr. Jaqueline Hovens, Psychiater

  Dr. Jaqueline Hovens is psychiater en onderzoeker bij de Universiteit van Leiden/ LUMC. Zij is gespecialiseerd in het verband tussen kindermishandeling / verwaarlozing en depressie en angststoornissen op latere leeftijd waarop zij in 2015 promoveerde. Zij heeft vele publicaties over dit onderwerp op haar naam staan.

 • Drs. Annah Planjer, Klinisch psycholoog, psychotherapeut, psychoanalytisch psychotherapeut i.o.

  Drs. Annah Planjer is klinisch psycholoog – psychotherapeut en psychoanalytisch psychotherapeut i.o. Zij werkt bij de Jutters, behandelcentrum Persoonlijkheidsstoornissen en Trauma. Daarnaast werkt ze te Leiden in eigen praktijk, waar ze volwassenen met hechtingsproblemen, trauma en persoonlijkheidsproblematiek behandelt. Annah Planjer is supervisor bij de VKJP en de NVP.

 • Mw. Marie Louise Amaruq, beeldend kunstenaar, coach

  Mw. Marie Louise Amaruq is beeldend kunstenaar en coach. Zij is autodidact en exposeert regelmatig met haar beelden en sculpturen.

 • Mw. Dieke de Jong, gitaardocent, gitarist, muziekcoach

  Mw. Dieke de Jong is gitaardocent, gitarist en muziekcoach. Afgestudeerd aan het conservartorium van Groningen (gitaar) en Den Haag (schoolmuziek). Zij treedt regelmatig op voor en met (grotere) groepen.

 • Mw. drs. Martijne Rensen,

  Drs. Martijne Rensen is sociale wetenschapper, manager en coach. Gespecialiseerd in psychodynamica en organisatieverandering waarover zij ook masterclasses organiseert. Zij is oprichter en directeur van CELEVT en voorheen het LCVT. Zij is tevens oprichter van de Trauma Academie en het HART College. Begin 2016 publiceerde zij de Module screening en diagnostiek bij VCT en het STRAKX behandelmodel voor Multidisciplinaire Integrale Traumabehandeling (MIT).

 • Dr. Peter Daansen MBA, Klinisch psycholoog,

  Drs. Peter Daansen, MBA is klinisch psycholoog en projectleider van PsyQ/Lucertis Expertisecentrum Eetstoornissen. Hij heeft talrijke (inter) nationale publicaties op zijn naam staan. Daarnaast is hij supervisor bij de VCGt en VCgP en hoofddocent cognitieve gedragstherapie bij de RINO.

 • Drs. Ellen Willemsen, Psychiater

  Drs. Ellen Willemsen is Psychiater en specialismeleider Persoonlijkheidsstoornissen bij de Parnassia Groep. Binnen het programma persoonlijkheidsstoornissen ziet zij veel patiënten met vroegkinderlijke traumatisering in de voorgeschiedenis.
  Daarnaast doet zij onderzoek naar epidemiologie en zorggebruik van persoonlijkheidsstoornissen en is zij betrokken bij de A-opleiding tot psychiater.

 • Nimet Elmaci MSc, Klinisch psycholoog, psychotherapeut

  Drs. Nimet Elmaci is klinisch psycholoog, psychotherapeut en manager zorg bij Transit, GGZ Centraal. Zij is gespecialiseerd in de behandeling van complexe traumagerelateerde stoornissen waaronder dissociatieve identiteit stoornissen.